هنگامی که گیاهان دچار کمبود روی هستند به طور طبیعی رشد نمی کنند و علائم کمبود مشخصه مشخصی ظاهر می شود.
در مورد ذرت، این علائم معمولا در دو یا سه هفته اول فصل رشد ظاهر می شود. اگر کمبود روی شدید باشد، این علائم ممکن است در کل فصل باقی بماند.
کمبود خاک روی ترکیه در ذرت با ایجاد نوارهای پهنی از بافت راه راه در هر طرف نوار میانی برگ مشخص می شود.
این نوارها از نزدیک ترین قسمت برگ به ساقه شروع می شود و ابتدا در قسمت بالایی گیاه ظاهر می شود. به نظر می رسد یک گیاه ذرت با کمبود روی نیز کوتاه مدت است. عدم ازدیاد طول طبیعی در گیاه ذرت در شکل 2 نشان داده شده است.
کمبود روی در لوبیاهای خوراکی ابتدا به صورت زرد شدن برگهای پایینی ظاهر می شود. با پیشرفت فصل، این زردی به رنگ برنزی یا قهوه ای تبدیل می شود.
برگها ظاهری زنگ زده دارند. اما برای این محصول باید مراقب بود که برگهای آفتاب سوخته با کمبود روی اشتباه گرفته نشود.
کمبود روی در سویا در مینه سوتا رایج نیست. علائم کمبود روی در سویا شامل لکه بینی یا کلروز (شکل 3) مشابه علائم در دانه های خوراکی خشک است. کمبود روی را نباید با کلروز ناشی از فقر آهن که در سویا در مینه سوتا شایع تر است، اشتباه گرفت.
برای ذرت و لوبیا خوراکی، علائم مشکوک کمبود روی باید با تجزیه و تحلیل بافت گیاه تایید شود.
کمبود روی ناشی از فسفر ممکن است نگران کننده باشد زمانی که میزان بالای کود در زمین های زراعی استفاده شود. با این حال، کود دامی حاوی روی نیز می باشد که می تواند برای رشد محصول استفاده شود. بنابراین، فسفر تهیه شده از کود دامی نباید کمبود روی برای تولید محصول در مینه سوتا ایجاد کند.
zn-کمبود ذرت
شکل 1. این گیاه ذرت جوان علائم کمبود روی را نشان می دهد. به نوارهای پهن سفید در دو طرف رگ میانی برگ توجه کنید.