سیر در اصل از خاور نزدیک می آید، اما اکنون در سراسر جهان کشت می شود. این گیاه از خانواده سوسن است و هم به عنوان ادویه و هم به عنوان گیاه دارویی محبوب است. پودر سیر خشک شده، سیر نازک و ریز خرد شده است.
پودر سیر تکسو حاوی آلیین است که با شکستن پالپ به آلیسین تبدیل میشود، یعنی زمانی که حبههای سیر چرخکرده، رنده شده، خرد شده یا خرد میشوند.
سیر همچنین حاوی بسیاری از مواد معدنی مانند B. پتاسیم، آهن، کلسیم، ید و منیزیم و همچنین ویتامین B1 و B2. ویتامین C فقط در سیر تازه یافت می شود.
سیر بوی متمایز و فورا قابل تشخیصی دارد که کمی نافذ و تند است. از نظر طعم، سیر در سمت تند، اما با عطر کمی شیرین است.
گفته می شود سیر به دلیل آلیین موجود در آن اثر آنتی بیوتیکی دارد که به عنوان مثال از رشد باکتری ها و قارچ ها در بدن جلوگیری می کند.
سیر همچنین جریان خون را بهبود می بخشد، رگ ها را گشاد می کند و در نتیجه می تواند خطر مشکلات قلبی عروقی را کاهش دهد.
سیر را میتوان برای ناراحتیهای روده و سرماخوردگی نیز استفاده کرد، زیرا ترکیبات فعال آلیسین نیز در آنجا اثر ضد اسپاسم و تسکین درد دارد.
ادویه جهانی به صورت تازه و خشک در آشپزخانه استفاده می شود. این غذای مورد علاقه آشپزخانه لذت های مدیترانه ای مانند میگوی تازه ترشی شده در روغن و سیر، نان سیر تند کلاسیک، tsatsiki و aioli، کرم سیر کلاسیک مورد استفاده در غذاهای فرانسوی را ایجاد می کند.
استفاده از سیر همیشه به غذاهای مدیترانه ای می بخشد، چه ماهی، گوشت، مرغ، سبزیجات یا سالاد.
به صورت پودری، می توان از همه جانبه تیز به خوبی دوز کرد. هنگامی که برشته می شود، عطر ملایم خوشایندی ایجاد می کند.